MAXIMUM OVERDRIVE BIOGRAFIE

De band Maximum Overdrive zag het levenslicht in 1992, en bestaat vanaf 1993 in de huidige 4-mans bezetting.

Maximum Overdrive is oorspronkelijk begonnen met het spelen van ouderwetse punk. Daarna zocht de muziek een eigen weg richting rock. Het hedendaagse geluid is een mengeling van beide stijlen: nieuwerwetse rock met punk invloeden.

Maximum heeft in de loop der jaren een zeer groot en breed repertoire opgebouwd, bestaande uit zo’n 100 covers en 50 nummers eigen werk.

Maximum Overdrive heeft 2 videoclips opgenomen, heeft een lange lijst met optredens achter hun naam staan, heeft 3 demo’s opgenomen, heeft 1 CD-single bij een platenmaatschappij uitgebracht en heeft in de studio gezeten om een CD op te nemen. Deze CD “Crash” bevat 10 eigen composities.

Maximum Overdrive is een no-nonsense band: spelen, daar gaat het om! Het publiek en zichzelf vermaken. En juist dat is waar Maximum Overdrive goed in is. De band slaagt er altijd weer in om een intiem contact met het publiek te creŽren, of het nu om 100 of 1000 mensen gaat. De energie die er tijdens een optreden vanaf spat is ongekend. Maximum Overdrive moet je gezien hebben!

 

 

Henk van Alphen - Zang

Arjan Gressie - Gitaar

Marcel Singerling - Bass

Dion de la Rie - Drums

 

www.maximum-overdrive.nl